Καλοκαιρινή συνάντηση αποφοίτων, 28-6-2017 PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Σύλλογος Αποφοίτων των σχολείων η Ελληνική Παιδεία σε προσκαλεί στη καθιερωμένη Καλοκαιρινή Συνάντηση των Αποφοίτων για να υποδεχτούμε τα νέα μέλη μας, τους αποφοίτους 2017.

Η συνάντηση μας θα γίνει στον κήπο του Bar – Restaurant ΛΩΤΟΣ (Eljiron) στο Νέο Ψυχικό (Γλαύκου 14 & Δημητρίου Βασιλείου) την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 στις 21:00.

Είσοδος με ποτό 10€/άτομο!

Έλα κι εσύ με τους συμμαθητές της χρονιάς σου για να συναντήσεις παλιούς φίλους και καθηγητές.

Εάν είσαι απόφοιτος και θες να κάνεις reunion της χρονιάς σου αυτή τη μέρα, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για να σε βοηθήσουμε!

Μαζί μας θα είναι και οι φετινοί απόφοιτοι για να τους καλωσορίσουμε στη μεγάλη συντροφιά του αποφοίτων της Ελληνικής Παιδείας.
Θα σε περιμένουμε!!!
 
Τρίτο "3 on 3" Αποφοίτων,Γονέων και Εργαζομένων της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" - 10.6.2016 PDF Εκτύπωση E-mail

Αν ανήκεις στην οικογένεια της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" και θέλεις να ανταμώσεις ξανά με τους "κολλητούς" σου (κι ακόμα καλύτερα,αν θέλεις να παίξεις και μπασκετάκι μαζί τους στο σχολείο, που θυμάσαι τον εαυτό σου ακόμα παιδί...)ΤΟΤΕ...

(Ξανά)κάνε τα τηλέφωνά σου, βάλε όνομα (ή διατήρησε το ίδιο...) στην ομάδα σου, δήλωσε την εδώ https://goo.gl/forms/i2LihKqOIIjAMFqG2 μέχρι τις 4 Ιουνίου & μετά πας για προπόνηση...

 
Ο ΣΑΤΕΠ σας πηγαίνει στο Νομισματικό Μουσείο, 11-6-2017 PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Σύλλογος Αποφοίτων των Σχολείων Η Ελληνική Παιδεία σας προσκαλεί σε μία επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών (Ιλίου Μέλαθρον, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου 12), 10671, Αθήνα) την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 11.00 πμ.

Το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών στεγάζεται σήμερα στο Ιλίου Μέλαθρον, την αρχοντική κατοικία του αρχαιολόγου Ερίκου Σλήμαν, έργο του αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ. Η μόνιμη έκθεσή του παρουσιάζει την ιστορία του νομίσματος καθώς και την κατασκευή, διάδοση, χρήση, ως και την εικονογραφία των νομισμάτων, στην εποχή της κοπής των, του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Η έκθεση συνεχίζεται στο 2ο όροφο που εκθέτονται νομίσματα της Ελληνιστικής περιόδου, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής, Μεσαιωνικής αλλά και νεότερης εποχής. Το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τους είδους του στον κόσμο. Η συλλογή των εκθεμάτων του περιλαμβάνει περισσότερα από 500.000 αρχαία νομίσματα, μολυβδόβουλα, μετάλλια, σφραγιδόλιθους, αρχαία σταθμία και άλλα σχετικά αντικείμενα που ανάγονται από τον 14ο αιώνα π.Χ. μέχρι και σήμερα.

Πρόσβαση στο Μουσείο: Μετρό: στάσεις Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο - Τρόλεϊ: 2, 3, 4, 11, 13

Εισιτήρια: Ολόκληρο: €6, Μειωμένο: €3 (το οποίο πληρώνετε στο ταμείο του Μουσείου κατά την επίσκεψή μας)

Για να πάρετε μία γεύση αλλά και πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο http://www.enma.gr/

Η επίσκεψη θα συνοδευτεί με ξενάγηση από την αγαπημένη μας καθηγήτρια Μαρία Χρόνη.

Μετά την ξενάγηση θα έχουμε την ευκαιρία συγκέντρωσης στο cafe της αυλής του Νομισματικού Μουσείου.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού επισκεπτών θα πρέπει απαραίτητα να στείλετε το αίτημα για κράτηση στη Δήμητρα Πετουμένου στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. αναφέροντας το όνομά σας, τον αριθμό συμμετοχών και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ - 28-5-2017 PDF Εκτύπωση E-mail

 
Τα Λύκεια της Ελληνικής Παιδείας προσκεκλημένα σε διεθνές πρόγραμμα Κλασικών Σπουδών στην Ισπανία! PDF Εκτύπωση E-mail

Τα Λύκεια της Ελληνικής Παιδείας, ανταποκρινόμενα σε πρόταση του διακεκριμένου ελληνιστή καθηγητή κ. Jose Navarro, θα ανεβάσουν στο Sagunto της Ισπανίας αποσπάσματα από την τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» (τα οποία είχε με εξαιρετική επιτυχία παρουσιάσει το Λύκειο Ηρακλείου και κατά τη διάρκεια του Ιωβηλαίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλασικών Σπουδών Euroclassica πέρσι το καλοκαίρι στην Αθήνα). Η επίσκεψη στο Sagunto θα συνοδευτεί από την συμμετοχή της 20μελούς αντιπροσωπίας των μαθητών μας και στο καλοκαιρινό σχολείο της Academia Saguntina (2-9 Ιουλίου 2017), ένα Ευρωπαϊκό Σχολείο  για τον Κλασσικό Πολιτισμό που έχει ως σκοπό την συνάντηση νέων ανθρώπων από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, για να εργασθούν στα θέματα: «Καθημερινός βίος στην αρχαία Ρώμη» και «Αρχαίο ελληνικό δράμα». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις, εργαστήρια και άλλους σύγχρονους τρόπους προσέγγισης του αρχαίου κόσμου, για νέους 16-19 ετών. Πέρα από τον τιμητικό χαρακτήρα της πρότασης, αξίζει να τονιστεί ότι και το ακαδημαϊκό - μορφωτικό μέρος του προγράμματος συνιστά μια ιδιαίτερη ευκαιρία για τους μαθητές των σχολείων μας και θα συντελέσει στην απόκτηση μαθησιακών ευκαιριών με εξωστρεφές πρόσημο, ικανό να αναδείξει την καλλιέργεια των ελλήνων μαθητών σε ένα διεθνές κοινό. Ας μην αγνοούμε, επίσης, ότι η συμμετοχή της Ελληνικής Παιδείας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποτελεί ένα αναγκαίο άνοιγμα, που επιτρέπει στο σχολείο να προχωρήσει πέρα από τα συνηθισμένα, με τρόπο ανταγωνιστικό προς τα άλλα σχολεία.

Με δεδομένο, ωστόσο, ότι το κόστος της συμμετοχής είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα δεδομένα των οικογενειών των (άριστων) μαθητών που έχουν επιλεγεί (ελάχιστο αρχικό κόστος: 350 ευρώ συμμετοχή – δίδακτρα, εκπαιδευτικό υλικό, διαμονή, ημιδιατροφή – και 330 ευρώ μεταφορές), ο Σύλλογος των αποφοίτων, αρωγός πάντα στις ουσιαστικές προσπάθειες του σχολείου, θα ήθελε να παρακαλέσει τα μέλη του να υποστηρίξουν, κατά το δυνατόν, την αποστολή των μαθητών μας, με όποιο ποσό επιθυμείτε. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να καταθέτετε την συνεισφορά σας μέχρι τις 10 Ιουνίου 2017 στο λογαριασμό του ΣΑΤΕΠ (στη Euroabnk - ΑΡ.ΛΟΓ. 00260236300101101731 και σε μορφή ΙΒΑΝ GR43 0260 2360 0003 0010 1101 731), με την ένδειξη «Ισπανία», ώστε το ποσό που θα συγκεντρωθεί να ενισχύσει τη συμμετοχή των μαθητών σε αυτήν την τόσο σημαντική δράση.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
free pokerfree poker