Εκδηλώσεις
Μία Κυριακή... στη Βυζαντινή Αθήνα

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Συλλόγου μας στην ενότητα "Μία Κυριακή στο Μουσείο" ξαναείδαμε με άλλα μάτια το σκηνικό της καθημερινής μας ζωής. Σαν τουρίστες στη πόλη που ζούμε, περπατήσαμε σε μία άλλη, βυζαντινή, Αθήνα, την Κυριακή 22 Ιουνίου, ξεκινώντας από τη Ρώσικη Εκκλησία επί της οδού Φιλελλήνων. Η Αθήνα εξ' άλλου μετά την Κωνσταντινούπολη και την Θεσσαλονίκη, είναι η πόλη με τα περισσότερα βυζαντινά μνημεία, τα οποία σώζονται σε άριστη κατάσταση, μερικά από αυτά είναι πολύ και άλλα λιγότερο γνωστά, άλλα στολίζουν τις γειτονιές της Πλάκας, κρυμμένα στα γραφικά σοκάκια της παλιάς Αθήνας και άλλα δεσπόζουν στις πιο πολυσύχναστες γωνιές της.

 
Κοπή Βασιλόπιτας 2014

Αγαπημένοι μας φίλοι και φίλες,


Συνεπείς στις συνήθειες που μας φέρνουν κοντά και μας ενώνουν, σας περιμένουμε την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6.30μμ στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ, Ρηγίλλης 1, Αθήνα) για τη κοπή της Βασιλόπιτας. Κοντά μας θα βρίσκονται και θα τιμηθούν για τη προσφορά τους, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας κ. Αικατερίνη Ασημακοπούλου, (Διευθύντρια των δημοτικών μας σχολείων), κ. Αντώνης Πανταζής, (Γυμναστής στο Γυμνάσιο Αμαρουσίου & το Λύκειο Μελισσιών), και κ. Άννα Φαρμάκη, (Διευθύντρια των νηπιαγωγείων μας).

Η δυσχερής οικονομική συγκυρία δυστυχώς δεν άφησε αλώβητο το Σύλλογό μας, αναγκάζοντάς μας να ορίσουμε το ποσό των 5€ ως είσοδο για τα μη μέλη μας στην εκδήλωση για τη κοπή της Βασιλόπιτας. Σας υπενθυμίζουμε, ταυτόχρονα ότι η συνδρομή για το έτος 2014 έχει διαμορφωθεί στο ποσό των 15€, ενώ για τους φοιτητές η ετήσια συνδρομή στο ποσό των 10€.


Μετά τιμής

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 
Μία Κυριακή... στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Αγαπημένες μας φίλες και φίλοι.

Στα πλαίσια του κύκλου εκδηλώσεων "Μία Κυριακή στο Μουσείο", σας καλούμε όλους και όλες σε ένα χώρο που συμβιώνουν αρμονικά σημεία της Ελληνικής ιστορίας από την ύστερη αρχαιότητα μέχρι την μεταβυζαντινά και νεώτερα χρόνια, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Το Μουσείο ανοίγει ξανά τις πόρτες του μετά τη πρόσφατη ανακαίνιση του, και με οδηγό μας την κ. Μαρία Χρόνη, θα γνωρίσουμε τις νέες του εκθέσεις τη Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013. (Ώρα συνάντησης στην είσοδο, 11:30πμ, έναρξη ξενάγησης 12.00μ., τιμή εισόδου 4€)

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (όνομα - επώνυμο - αριθμός ατόμων - κινητό). Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε το συντομότερο και μόνο για βέβαιες κρατήσεις θέσεων.


Σας περιμένουμε όλες και όλους.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 
Καλοκαιρινή συνάντηση 2013

Άλλη μία σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και μία ακόμη τάξη αποφοίτησε από τα σχολεία της Ελληνικής Παιδείας. Έτσι με μεγάλη μας χαρά υποδεχθήκαμε τους νέους μας φίλους και φίλες, αλλά και το καλοκαίρι, με την καθιερωμένη μας καλοκαιρινή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 4 Ιουλίου στο Showroom.

 
Η σωστή διατροφή στη παιδική και εφηβική ηλικία

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, ο Σύλλογος Αποφοίτων της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» διοργάνωσε ημερίδα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής και του Δήμου Αμαρουσίου, με θέμα: «Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ & ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ», στο αμφιθέατρο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ» του Γυμνασίου Αμαρουσίου, των Σχολείων της «Ελληνικής Παιδείας», με εισηγητές τους κ. Κωνσταντίνο Τσουμάκα (Παιδίατρο, Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών), την κ. Αθηνά Παπαδοπούλου (Παιδίατρο, Επιμελήτρια Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου ΚΑΤ) και την κ. Μαρία Κουλούρη - Βακαλοπούλου (Παιδίατρο,Επιστημονική συνεργάτη Αλλεργιολογικού Τμήματος Νοσοκομείου Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Επιμελήτρια «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ»).

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γεώργιος Πατούλης.

Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
free pokerfree poker