Ο ΣΑΤΕΠ σας πηγαίνει στο Νομισματικό Μουσείο, 11-6-2017

Ο Σύλλογος Αποφοίτων των Σχολείων Η Ελληνική Παιδεία σας προσκαλεί σε μία επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών (Ιλίου Μέλαθρον, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου 12), 10671, Αθήνα) την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 11.00 πμ.

Το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών στεγάζεται σήμερα στο Ιλίου Μέλαθρον, την αρχοντική κατοικία του αρχαιολόγου Ερίκου Σλήμαν, έργο του αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ. Η μόνιμη έκθεσή του παρουσιάζει την ιστορία του νομίσματος καθώς και την κατασκευή, διάδοση, χρήση, ως και την εικονογραφία των νομισμάτων, στην εποχή της κοπής των, του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Η έκθεση συνεχίζεται στο 2ο όροφο που εκθέτονται νομίσματα της Ελληνιστικής περιόδου, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής, Μεσαιωνικής αλλά και νεότερης εποχής. Το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τους είδους του στον κόσμο. Η συλλογή των εκθεμάτων του περιλαμβάνει περισσότερα από 500.000 αρχαία νομίσματα, μολυβδόβουλα, μετάλλια, σφραγιδόλιθους, αρχαία σταθμία και άλλα σχετικά αντικείμενα που ανάγονται από τον 14ο αιώνα π.Χ. μέχρι και σήμερα.

Πρόσβαση στο Μουσείο: Μετρό: στάσεις Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο – Τρόλεϊ: 2, 3, 4, 11, 13

Εισιτήρια: Ολόκληρο: €6, Μειωμένο: €3 (το οποίο πληρώνετε στο ταμείο του Μουσείου κατά την επίσκεψή μας)

Για να πάρετε μία γεύση αλλά και πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο http://www.enma.gr/

Η επίσκεψη θα συνοδευτεί με ξενάγηση από την αγαπημένη μας καθηγήτρια Μαρία Χρόνη.

Μετά την ξενάγηση θα έχουμε την ευκαιρία συγκέντρωσης στο cafe της αυλής του Νομισματικού Μουσείου.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού επισκεπτών θα πρέπει απαραίτητα να στείλετε το αίτημα για κράτηση στη Δήμητρα Πετουμένου στο e-mail d.petoumenou@yahoo.gr αναφέροντας το όνομά σας, τον αριθμό συμμετοχών και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search