Προκήρυξη Υποτροφιών των Σχολείων “Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ” για το σχολικό έτος 2015-2016

Τα Εκπαιδευτήρια «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ» για το Σχολικό έτος 2015-16 προσφέρουν 30 υποτροφίες για άριστους μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου. Ειδικότερα:

15 Υποτροφίες για την Α΄ τάξη των δύο Γυμνασίων

1 υποτροφία με έκπτωση 100% επί των διδάκτρων

4 υποτροφίες με έκπτωση 50% επί των διδάκτρων

10 υποτροφίες με έκπτωση 30% επί των διδάκτρων

15 Υποτροφίες για την Α΄ τάξη των δύο Λυκείων

1 υποτροφία με έκπτωση 100% επί των διδάκτρων

4 υποτροφίες με έκπτωση 50% επί των διδάκτρων

10 υποτροφίες με έκπτωση 30% επί των διδάκτρων

Όλες οι υποτροφίες ισχύουν μέχρι την αποφοίτηση των μαθητών από το αντίστοιχο Σχολείο και εφόσον διατηρούν την άριστη επίδοση και διαγωγή.

Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει με εξετάσεις στα Ελληνικά & τα Μαθηματικά της διδασκόμενης ύλης της τάξης που φοιτούν και με προσωπική συνέντευξη. Η γραπτή εξέταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 09.30 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Συγκροτήματος Αμαρουσίου, Κανάρη 9, Μαρούσι.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη χορήγηση της υποτροφίας είναι: η ΚΟΣΜΙΟΤΑΤΗ ΔΙΑΓΩΓΗ και η ΑΡΙΣΤΗ ΕΠΙΔΟΣΗ στις εξετάσεις.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα έχουν μαθητές-μαθήτριες που φοιτούν φέτος στην ΣΤ΄ Δημοτικού & στην Γ΄ Γυμνασίου δημοσίων ή ιδιωτικών Σχολείων. Εξαιρούνται τα παιδιά των οποίων οι γονείς ανήκουν στο προσωπικό των Σχολείων μας.

Η αίτηση συνοδεύεται από αντίγραφο της τελευταίας βαθμολογίας του μαθητή.

Σημειώνεται ότι η (1) μία από τις υποτροφίες με έκπτωση 50% και (2) δύο από εκείνες με έκπτωση 30% σε κάθε βαθμίδα απευθύνονται σε νέους μαθητές, που ο ένας γονέας τους είναι εγγεγραμμένο μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων των Σχολείων μας (ΣΑΤΕΠ). Επίσης η (1) μία από τις υποτροφίες του 50%, όπως και οι (2) δύο από εκείνες του 30% για κάθε βαθμίδα, μπορούν να χορηγηθούν σε μαθητές των Σχολείων μας.

Πληροφορίες και αιτήσεις στα Κεντρικά Γραφεία στην ιστοσελίδα μας http://www.elp.gr/ έως 24 Μαρτίου 2015. Οι τωρινοί μαθητές μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους στη Γραμματεία του Σχολείου που φοιτούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Αποφοίτων των σχολείων Η Ελληνική Παιδεία ανακοινώνει στα μέλη του ότι αναφορικά με τη συμμετοχή τέκνων αποφοίτων στις διαδικασίες για τη χορήγηση υποτροφιών με τους ευνοϊκούς όρους των εγγεγραμμένων μελών του Συλλόγου μας είναι απαραίτητο να είναι έχουν εγγραφεί και να είναι ταμειακώς ενήμεροι. Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα καταβολής της ετήσιας συνδρομής (15€) στον εξής λογαριασμό της τράπεζας Eurobank GR43 0260 2360 0003 0010 1101 731.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search