Φιλανθρωπική Συμφωνική Συναυλία

Το 2024 ο Σύλλογος αποφοίτων των Σχολείων Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ συμπληρώνει είκοσι (20) χρόνια από την ίδρυσή του. Εορτάζοντας την πρώτη αυτή εικοσαετία, επισφραγίζοντας τη δράση του και θέλοντας να τιμήσει ξεχωριστά τους απόφοιτους των σχολείων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ιεράρχες, επιστήμονες και επιτυχημένους επιχειρηματίες – διοργανώνει σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς Φιλανθρωπική Συμφωνική Συναυλία στο ιστορικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς το Σάββατο 17η Φεβρουαρίου 2024 (Ώρα 8:00 μ.μ..).

Θα ακουστούν δύο από τα συμφωνικά έργα του μέλους μας συνθέτριας Πηγής Λυκούδη. Το διπλά βραβευμένο στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ έργο «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» σε ποίηση Αγγέλου Σικελιανού  και το Ορατόριο ΠΡΟΣΕΥΧΗ ένα έργο που είναι η συνύφανση των στοιχείων της Ανατολικής Μονωδίας – του Βυζαντινού μέλους, και της Δυτικοευρωπαϊκής λυρικής σύνθεσης. Εμπεριέχει  δηλαδή τη μέθεξη του ελληνικού με το ευρωπαϊκό και του μονοφωνικού με το συμφωνικό.

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ απόφοιτου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και μέλος του Συλλόγου μας.

Τα έσοδα θα διατεθούν τόσο στο τμήμα του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως που έχει την φροντίδα των αστέγων του Πειραιά όσο και στο παράρτημα της Αδελφότητας της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής που δραστηριοποιείται στο Κογκό.

Προσκλήσεις έχουν αποσταλεί στην Πολιτειακή, Πολιτική και Εκκλησιαστική ηγεσία της χώρας μας.

Συμπράττει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ υπό την Μουσική Διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη.

Ενορχήστρωση: Χρήστος Τρεσίντσης, Γιάννης Γκίκας.

Ερμηνεύουν: ο βαρύτονος Σπύρος Κλείσσας, η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη, Απαγγέλει:      ο ηθοποιός Νίκος Γαλανός.

Συμμετέχει:     Βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Χοράρχη Μουσικολογιώτατου Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Χουρμουζίου (Χάρη) Νταραβάνογλου.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Γραμματεία εκδήλωσης ΣΑΤΕΠ:

  • κος Νικολακόπουλος Ανδρέας 6947973698, email: info@satep.gr
  • κος Αβραάμ (Μάκης) Ναλμπάντογλου 6974837505, email: a.nalbantoglou@gmail.gr

 

Προπώληση Εισιτηρίων:

www.more.com/music/filanthropiki-symfoniki-synaulia-opsometha-fos/

Recent Posts

Start typing and press Enter to search